به گزارش خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین احمد واعظی در گفتوگو با خبرگزاری حوزه ضمن مثبت ارزیابی کردن روند اطلاعرسانی در حوزه گفت: هر اندازه حوزه و نظام پیشرفت می کنند، برنامه ریزی آنها نیز گسترده و پیچیده تر می شود.
وی ایجاد تعادل بین موضوع اطلاع رسانی و منعکس کردن نقاط قوت و ضعف و پرداختن به نارسایی ها و بایسته ها در عین ترس نداشتن از اینکه، مورد سوء استفاده دشمن قرار گیرد را از کارهای دقیق، ظریف و حساس یک رسانه خبری ایده آل برشمرد.
حجت الاسلام والمسلمین واعظی با بیان این که هفته نامه افق حوزه، باید علاوه بر اطلاع رسانی نسبت به بایسته های حوزه نیز افق گشایی انجام دهد، خاطر نشان کرد: نشریات حوزه باید نسبت به بایسته های حوزه داشته افق جدیدی را باز کنند؛ رسانه حوزه باید تریبون و مجرایی باشد که افق های جدید را در زمینه های مختلف برای حوزه، طلاب و موسسات حوزوی مطرح و بازگشایی کند.
وی افزود: «افق گشایی» یکی از رسالت های مهم یک رسانه مطرح به شمار می رود و نباید رسانه حوزه فعالیت خود را محدود و محصور در گرفتن گزارش نسبت به فعالیت های علمی، فرهنگی و اجرایی حوزه و حوزویان کند، بلکه لازم است بستری برای تحقق منویات، وظایف ذاتی و ماموریتی نهادها و موسسات آماده کند.
حجت الاسلام والمسلمین واعظی داشتن قدرت تشخیص را امری ضروری در عرصه افق گشایی یک رسانه معرفی کرد و گفت: رسانه باید از یک سو افق های جدید را شناسایی کند و در کنار آن حسن سلیقه در ورود و خروج داده ها و اطلاعات داشته باشد تا اطلاعات نادرست موجب گمانه زنی بد نسبت به آن رسانه نشود.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اظهار داشت: اگر افق گشایی یک رسانه درست انجام بگیرد، قطعا مردم نظر مثبت به آن رسانه خواهند داشت و زمینه اعتماد را فراهم خواهند کرد.
حجت الاسلام والمسلمین واعظی در ادامه با اشاره به منویات و مطالبات رهبری از حوزه، تصریح کرد: اگرخواسته های رهبری معظم انقلاب برای حوزویان و نهادهای حوزه تبدیل به یک فرهنگ شود و در واقع خود طلاب و موسسات بخواهند که مجری باشند و برای به واقعیت رسیدن آن حرکت کنند، قطعا کارها به راحتی انجام خواهد گرفت.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی، رسانه را ابزاری مهم در این فرهنگ سازی برشمرد و اظهار داشت: رسانه می تواند هم مطالبات را به وجود بیاورد و هم در اجرا و تحقق آن گام بردارد و حوزه را به حرکت وا دارد.
ضرورت تعامل مثبت با جهان اسلام
حجت الاسلام والمسلمین واعظی با ابراز تأسف از این که حوزه نتوانسته تعامل مثبت و سازنده ای با حوزه های معرفتی جهان اسلام به خصوص اهل تسنن و جهان عرب داشته باشد گفت: متأسفانه حوزه و طلاب در این عرصه دچار نوعی انزوا شده اند.
وی افزود: لازم است حوزه وطلاب برای تاثیر بیشتر در جهان اسلام در میدان تعاملات، نظریه پردازی و اندیشه فکری جهان عرب و اهل تسنن حضور پیدا کنند، اندیشه های فکری آنها را به درستی رصد کنند و از کوچک ترین اتفاق در این فضا با خبر و مطلع باشند.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی ادامه داد: تولید علم و فرهنگ در سایه تعاملات فکری با اهل تسنن و جهان عرب غنای بیشتری می یابد.
جامعه جهانی از افراط گرایی مذهبی صدمات زیادی دیده است
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی با بیان این که اگر حوزه بخواهد درجهان اسلام تاثیر گذار باشد، باید فکر بلند و عقلانیت نهفته تشیع را نشر دهد، گفت: جامعه جهانی از افراط گرایی مذهبی صدمات زیادی دیده است، در چنین شرایطی ترویج تفکر عقلانیت با استقبال گسترده ای همراه خواهد بود.
حجت الاسلام والمسلمین واعظی خاطرنشان کرد: متاسفانه با وجود حقانیت شیعه که می تواند در جهان تاثیرگذار باشد، نتوانسته ایم حرف های زیبا و شیوای تفکر تشیع را در مجامع علمی و دینی مطرح کنیم؛ بنابراین، باید قبل از این که دیگران با سوءظن و تعابیر ناشایست درباره شیعه سخن بگویند، خود شیعه مفِّسر و بیان کننده آموزه های خود باشد.
* فقه 1000 ساله، از افتخارات بزرگ شیعه است
وی افزود: یکی از افتخارات بزرگ شیعه فقه 1000 ساله است که تحقیقات عمیقی در این بعُد صورت گرفته، ولی متاسفانه نتوانسته ایم از این ظرفیت خدادادی به درستی در فضای جهان اسلام به نفع شیعه استفاده کنیم؛ البته باید بدانیم هنوز این فقه پویا و غنی شیعه برای خود شیعیان نیز به طور کامل شناخته شده نیست.
حجت الاسلام والمسلمین واعظی گفت: رسالت هفته نامه افق و خبرگزاری حوزه، فضا سازی و ایجاد حساسیت این گونه موضوعات در بین حوزویان و موسسات حوزوی است، تا اقدامات اندیشمندان عرب و اهل تسنن به خوبی مورد رصد قرار گیرد.
رئیس دفتر تبلیغات خاطرنشان کرد: هفته نامه افق حوزه و خبرگزاری حوزه باید به شکلی ظریف به نارسایی ها، آسیب شناسی و بایسته های حوزه و موسسات حوزوی بپردازند و به ارائه گزارش و توصیف از نهادهای حوزوی بسنده نکند.
*قرآن پژوهی مستشرقین غرب رصد شود
وی اظهار داشت: با وجود بزرگترین مرکز تحقیقاتی و تولید کننده فرهنگی و قرآنی در کشور، چرا تا به حا ل مرکز و موسسه ای از قرآن پژوهی مستشرقین غرب که هیچ سنخیتی با اسلام و قرآن ندارند، تحقیق و رصدی به عمل نیاورده است؟ غربی ها هدفی جز ضربه زدن به اسلام ندارند، پس این همه کنجکاوی و پژوهش در قرآن برای چیست؟
حجت الاسلام والمسلمین واعظی یاد آورشد: این نقص مراکز فرهنگی و قرآنی است که چرا بر این نوع عمل کردها اشراف ندارند و نمی پرسند غربیها درقرآن به دنبال چه موضوعی هستند؟
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اضافه کرد: اگر اطلاع از فعالیت های مستشرقین غربی نداشته باشیم، موجب می شود مراکز حوزوی که در راستای پاسخ گویی به شبهات گام بر می دارند، همگی پاسخ گوی شبهات تکراری باشند که این رویه موجب اتلاف وقت و هزینه می شود.
وی با بیان این که رصد کردن موجب پویایی و حفظ صیانت مراکز حوزوی می شود، خاطر نشان کرد: اگر مراکز حوزوی اشراف کامل برداده ها و پژوهش هایی که در محور ارزش های اسلامی از سوی دشمنان صورت می گیرد داشته باشند، قطعا در نشست های علمی و مصاحبه با صاحب نظران می توان جواب های دندان شکن و تازه ای به این داده ها داد.
نظر شما